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1. This Appeal under Section 260-A of the Income Tax Act, 1961(the Act), challenges the order dated 19th July, 2013

passed by the Income

Tax Appellate Tribunal (the Tribunal). The impugned order dated 19th July, 2013 relates to the Assessment Year

2003-04.

2. Although numerous questions have been raised in the memo of appeal, Mr. Suresh Kumar, learned Counsel

appearing for the Revenue urges

only the following three questions of law for our consideration:

(a) Whether on the facts and in the circumstance of the case and in law, the Tribunal was justified in concluding that the

transactions of import of

pigments and fees for technical knowhow were at arm''s length?.

(b) Whether on the facts and in the circumstance of the case and in law, the Tribunal was justified in concluding that

write back of loss, arising on

revaluation, credited in the P & Rs. A/c is eligible for deduction under section 80HHC?

(c) Whether on the facts and in the circumstance of the case and in law, the Tribunal was justified in allowing double

deduction under Section 80IB

and 80HHC of the Income Tax Act without appreciating that as per provision of Section 80IB (13)/80IA(9) the

expression ""shall in no case

exceed the profits and gains of such eligible business of undertaking or enterprise"" starts with conjunction ''AND'' and

this expression is in addition

to the expression ""deduction to the extent of ""SUCH"" [as per provision of Section 80-IA(9) & 80-B(13)] profits and

gains shall not be allowed

under any other provisions of this Chapter?"".



3. Re: Question (a):-

The aforesaid question raises two issues with regard to Arms Length Price (ALP) in respect of import of pigment and

import of technical

knowhow/consultancy by the Respondent-Assessee from its Associated Enterprises (AE). We shall consider each of

them separately.

(I) Pigments :-

(a) The impugned order of the Tribunal held that no Transfer Pricing Adjustment is required to arrive at the ALP in

respect of import of pigment.

This, inter alia, on the basis that the consideration paid for import of pigments to its AE was less than the normal

consideration as evidenced by

imposition of antidumping duty on its import of pigment under the Customs Tariff Act, 1975. This anti-dumping duty, the

impugned order holds

though imposed by order dated 30th November, 2004 was a result of enquiry from period 1st April, 2002 to 30th

September, 2003 and thus

relevant to determine the ALP.

(b) The only grievance of the Revenue urged before us in respect of the ALP of the imported pigments is that it did not

deal with the e-mail dated

27th August, 2002 submitted by the Assessee. This e-mail, according to the Revenue evidences the fact that the

Assessee was deliberately

following a predatory pricing policy in India with a view to finish local competition. This according to the Revenue will

establish that the import of

pigments is at a price lessor then ALP. Therefore, the question ought to be admitted for consideration.

(c) We are unable to understand the grievance of the Revenue. Chapter X of the Act provides for computation of

income arising from an

International Transaction on the basis of the ALP in respect of transactions between AEs. Section 92(3) of the Act,

which is part of Chapter X of

the Act provides that the Transfer Pricing provisions will not apply where it results in reduction of income chargeable to

tax. The result of accepting

the Revenue''s contention that the import of pigments is at a price lower than the ALP, would increase the import price

of pigments, resulting in a

reduction in income chargeable to tax. This is not permitted. Therefore, the reliance upon the e-mail dated 27th August,

2002 submitted by the

Assessee establishes a pricing policy with a view to finish local competition, does not in any manner have any impact

on determining the ALP on

import of pigment. The finding arrived at by the Tribunal on the basis of imposition of anti- dumping duty by the

Customs is not challenged before

us. The finding of the Tribunal that no adjustment is called for in the price paid by the Assessee for import of pigments

for its AE''s is a finding of

fact which is not shown to be perverse and/or arbitrary.



(d) In the above view, question as formulated in respect of import of pigment does not give rise to any substantial

question of law. Hence, not

entertained.

(II) Technical knowhow/ Consultancy Fee :-

(a) The Respondent-Assessee had entered into an agreement with its AE to provide technical knowhow/ consultancy in

12 fields as indicated

therein for a consideration of Rs.1.57 Crores. During the subject Assessment Year, the Respondent-Assessee availed

services of its AE during the

subject Assessment Year only in three out of twelve fields listed in the agreement. The TPO, therefore, proceeded to

hold that the entire

consideration of Rs.1.57 Crores is attributable to the three technical services which the Respondent Assessee availed

of and held that no

consideration was payable in respect of nine services provided for in the agreement. Thus the entire payment of

Rs.1.57 Crores was attributable

only to the three services availed out of the twelve listed out in the Agreement. It further held that only Rs.40 lakhs

could be considered as ALP

attributable to three services and made adjustment of Rs.1.17 Crores resulting in its addition to the taxable income. In

appeal, the CIT(A) upheld

addition of Rs.1.17 Crores made and taxable income consequent to the adjustment made on the account of technical

knowhow/ consultancy

agreement.

(b) On further appeal, the impugned order of the Tribunal upheld the submission of Respondent-Assessee that in terms

of the Agreement, the AE

was obliged to provide technical assistance in the 12 areas listed in the Agreement. There was no obligation upon the

Respondent-Assessee to

obtain technical assistance in all the 12 areas listed in the Agreement . The Respondent-Assessee could ask for

assistance in the areas required and

the AE was obliged to give it. It is for the availability of the assistance in all twelve areas that the consideration was

paid. Thus, no adjustment was

required. It further held that the entire Transfer Price Adjustment was done by the Revenue without having been applied

any of the methods

prescribed under Section 92C of the Act to determine at the ALP.Consequently, the determination of ALP done by the

Assessing Officer/ TPO

could not be justified. It further recorded the fact that no transfer pricing exercise was done by the Assessing Officer

/TPO to determine the value

of the services received by the Respondent-Assessee in respect of the three services which it had availed of from its

AE before holding that the

ALP in this case is Rs. 40 lakhs. This was became no exercise to bench mark it with comparable cases was done.

Therefore, the consideration



payable for the services availed of by the Respondent- Assessee to determine the ALP was not carried out. In the

above view, the Tribunal

allowed Respondent-Assessee''s appeal on the above issue.

(c) The grievance of the Revenue before us is that services only in three areas had been availed of by the

Respondent-Assessee from its AE out of

the twelve areas listed in the Agreement. Therefore, the consideration paid to the AE is only attributable to the services

received/availed.

(d) The finding of the Tribunal that the TPO has not applied any of the method prescribed under Section 92C of the Act

to determine the ALP in

respect of fees for technical knowhow/consultancy fee paid by the Respondent-Assessee to its AE is not disputed

before us. Further, the finding of

the Tribunal that even in respect of three fields where Respondent-Assessee had availed the services, no exercise to

bench mark the same with

similar transactions entered into between independent parties was carried out before holding that the ALP in the three

areas availed is Rs.40 lakhs,

is not disputed. The finding of the Tribunal that the agreement for technical knowhow / consultancy was in respect of all

the twelve services and

Respondent-Assessee could avail of all or any one of these twelve areas listed out in the agreement as and when the

need arose. We find the

Agreement is similar to a retainer agreement. Consequently, the finding of the Assessing Officer attributing nil value to

nine of the services listed in

the agreement which were not availed of by the Respondent-Assessee in the present facts was not justified. Moreover,

not adopting one of the

mandatorily prescribed methods to determine the ALP in respect of fees of technical services payable by the

Respondent-Assessee to its AE,

makes the entire Transfer Pricing Agreement unsustainable in law.

(e) In view of the above, the finding of fact arrived at by the Tribunal that Rs.1.57 Crores paid by it to its AE is in respect

of its right to avail and

the obligation of the AE to provide technical assistance in any of the twelve services listed out in the technical knowhow

agreement entered into

between Respondent-Assessee with its AE is not shown to be perverse. The view taken by the Tribunal in the present

facts is a possible view.

(f) Accordingly, question as framed for our consideration, does not give rise to any substantial question of law. Thus,

not entertained.

4. Re: Question (b):-

(a) The Respondent-Assessee had an the earlier previous year, revalued its assets which resulted in a loss. However,

in the previous year relevant

to the subject Assessment Year, the amount debited on account of re-valuation to the Profit & Loss Account in the

earlier year, was reversed.



Consequently, on reversal, the amount was credited to the Profit & Loss Account of the Respondent-Assessee in the

previous year relevant to the

Assessment Year. The Assessing Officer assessed the amount credited on account of re-valuation of assets as a part

of the business income of the

Respondent-Assessee. Further, while computing the deduction under Section 80HHC of the Act, the Assessing Officer

treated the amount

credited to the Profit & Loss Account on account of re-valuation as falling under Explanation(baa) to Section 80HHC of

the Act. Thus by

Assessment Order dated 27th March, 2006, 90% of the amount credited to the Profit & Loss Account on account of

revaluation was reduced

while computing deduction available under 80HHC of the Act.

(b) Being aggrieved, the Respondent-Assessee preferred an appeal to CIT(A). On appeal, the CIT(A) dismissed the

Respondent-Assessee''s

appeal and upheld the order of the Assessing Officer. On further appeal, the Tribunal by the impugned order noted that

the amount credited to the

Profit & Loss Account on account of re-valuation did not arise out of any receipt. Further, it held that Explanation (baa)

to Section 80HHC of the

Act applies only to receipt by way of brokerage, commission, interest, rent charges or any other receipt of a similar

nature included in the profits.

The amount credited on account of re-valuation of the assets though included in the business income does not fall in

the nature of receipts spelled

out in Explanation (baa) to Section 80HHC of the Act nor is it a receipt of similar nature. In the above view, the

impugned order held that

Explanation (baa) to Section 80HHC of the Act cannot be invoked in the case of the amount credited to the Profit &

Loss Account on account of

re-valuation of the assets. Resultantly, holding that the Respondent-Assessee is entitled to the deduction under Section

80HHC of the Act without

reduction of the amount credited to the Profit & Loss Account on re-valuation of assets.

(c) No specific grievance in respect of the above finding of the Tribunal is urged on behalf of the Revenue. We find that

the finding recorded by the

impugned order of the Tribunal are self- evident on a plain reading of Explanation (baa) to Section 80HHC of the Act.

(d) In the above view, the question as proposed does not give rise to any substantial question of law. Thus, not

entertained.

5. Re: Question (c):-

(a) We find that the impugned order of the Tribunal has allowed concurrent deduction under Sections 80HHC and 80IB

of the Act. This by

following the decision of this Court in Associated Capsules P. Ltd., v. Deputy Commissioner of Income Tax (2011) 332

ITR 42.

(b) Mr. Suresh Kumar, learned Counsel appearing for the Revenue does not dispute the fact that this issue is covered

by the decision of this Court



in Associated Capsules (P) Ltd., (supra). However, he invites our attention to the decision of the Apex Court in

Assistant Commissioner of

Income Tax, Bangalore v. Micro Labs Ltd., 380 ITR 1(SC) - wherein an identical issue as arising in this question has

been referred by the

Apex Court to a Larger Bench. The decision of the Larger Bench is still awaited. Thus, he requests that this question be

admitted for

consideration. We see no reason to admit the present question. This for the reasons as the issue stands concluded by

the decision of a Co-ordinate

bench of this Court in the Associated Capsules P. Ltd.,(supra) which is binding upon us, as it has not been stayed.

(c) In the above view, the question of law (c) as formulated for our consideration, does not give rise to any substantial

question of law. Thus, not

entertained.

6. Accordingly, Appeal dismissed. No order as to costs.
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